Akaan uudessa logossa näkyvät hunajakennot ja hyvät liikenneyhteydet

10 vuotta täyttävä kaupunki saa syntymäpäivälahjaksi raikkaan hunajaisen ilmeen

Akaan kaupunki täyttää tänä vuonna pyöreitä, sillä kaupungin perustamisesta on kulunut 10 vuotta. Sen kunniaksi Akaan visuaalinen ilme uudistetaan. Uusi ilme kertoo ihmisenkokoisesta, kasvavasta kaupungista, joka on täynnä elämää.

Uudistettu ilme henkii raikkautta, lämminhenkisyyttä ja yhteenkuuluvuutta. Akaa on nyt asukkaidensa näköinen, iloitsee Akaan kaupunkikehitysjohtaja Jyri Sarkkinen.

Kaupungin slogan ”Akaa – makee kaupunki” on huomioitu uudistuksessa. Uudessa logossa on hunajakennosta tuttuja kuusikulmaisia muotoja. Kolme erisävyistä keltaista ja oranssia kennoa kuvaavat Kylmäkoskea, Toijalaa ja Viialaa. Kolmen taajaman väliin muodostuu valkoisista viivoista risteys, joka yhdistää alueet viihtyisäksi Akaaksi. Lisäksi risteys kertoo kaupungin keskeisestä sijainnista ja loistavista liikenneyhteyksistä.

Olemme käyttäneet Suomen Hunajapääkaupunki -titteliä markkinoinnissamme noin viisi vuotta. Hienoa, että se näkyy jatkossa myös logossamme, kiittelee Akaan kaupungin viestintä- ja markkinointisihteeri Anni Määttä.

Logo on nuorekas ja siinä on iloinen meininki. Hieno yksityiskohta on, että logo osoittaa Akaan sijaitsevan valtateiden ja rautateiden risteyksessä.

Uudistuksen toteutti akaalainen mainostoimisto Mainosmies. Valinnan tehnyttä Akaan kaupunkikehitystoimea viehättivät Mainosmiehen logoehdotuksessa positiivisuus, hienot värisävyt ja ilmava teksti.

Halusimme logon muotokielestä käsintehdyn rennon ja trendikkään. Väreiksi valitut keltainen ja oranssi kertovat aurinkoisesta Akaasta sekä kaupungin vireästä ja nuorekkaasta ilmapiiristä, sanoo Mainosmiehen toimitusjohtaja Jani Vehka-aho.

Akaan uusi ilme julkistetaan Akaa-päivänä 20.5. kello 10 Veturimuseolla. Kaupungin 10-vuotisjuhlat jatkuvat iltaan asti ja juhlissa on ohjelmaa koko perheelle.