Käsitykseni kiinteistövälittäjän työpäivästä oli aivan jotain muuta. Ajattelin työn painottuvan iltaan, kun on näyttöjen aika ja ihmiset ovat liikkeellä. No juu, eihän se työpäivä ole sellainen ollenkaan. Pääsin toisen Tekijän, Savolaisen Jannen, kanssa viettämään kokonaisen päivän ja seuraamaan mitä kaikkea kiinteistövälittäjän päivään kuuluu.

Heräsin itse aamulla ennen kuutta nuorimmaisen kanssa. Olin mainostoimistollamme kahdeksalta ja tein siinä viimeiset valmistelut aamun palaveria varten. Ajoin Huomin toimistolle Tampereen Tampellaan yhdeksäksi markkinointipalaveriin Tekijöiden kanssa. Atte oli Jannen kanssa jo paikalla, kumpikin kirjoitti asiakkailleen sähköposteja neukkarin pöydän ääressä. Huikkasin aamutervehdykset ja siirryin itsekin pöydän ääreen. Ensimmäiset sanat mitä Janne sanoi mulle olivat: ”Mä aloitin päivän puoli kuusi.”

Aluksi vain tuijotin takaisin kykenemättömänä ymmärtämään miksi ihmeessä Janne on herännyt niin aikaisin, kun itse olisin ainakin toivonut nukkuvani ainakin puoli seitsemään asti. Lopulta sain sanat ulos suustani ja kysyin, että miksi ihmeessä ja mitä kaikkea olet jo ehtinyt tekemään tämän päivän aikana. Janne oli ehtinyt jo kirjoittamaan pitkän sähköpostiselvityksen asiakkaalleen, pitänyt yhden yksityisnäytön ja käynyt koiran kanssa lenkillä. Kaikki tämä ennen aamukahdeksaa. Oooookei. Tästä päivästä tulee varmasti mielenkiintoinen, muistan ajatelleeni ja miettineeni, että onkohän nämä jätkät joka päivä yhtä ripeitä, vai onko tämä vain tätä päivää varten lavastettu tilanne. Ei se ollut. Mutta sen opin vasta myöhemmin päivän aikana.

Markkinointipalaverissa kävimme läpi mm. nettisivujen muutokset, yhteistyökumppaneiden kanssa tehtävät projektit ja päivän ohjelman. Nämä palaverit ovat joka keskiviikko samaan aikaan ja toimivat yhteistyömme kulmakivenä. Kasvokkain on mukavampi käydä läpi tulevia ja hoidettavia asioita, vaikka tokihan meillä on myös oma WhatsApp-ryhmä, jossa viestitään vuorokaudenajasta riippumatta. Siellä viestittely on nopeaa ja napakkaa, palavereissa voidaan käydä analyyttisempää keskustelua. Se on arvokasta.

Markkinointipalaverin jälkeen matka jatkui Ikuriin, minne menimme tsekkaamaan tontin, jolle on tarkoitus valmistua parisenkymmentä uutta asuntoa vuoden 2017 aikana. Hetken aikaa pyörittiin siellä auton kanssa, kunnes tontti löytyi – ja oli kyllä tosi hyvällä paikalla. Tontista on helppo löytää hyvät myyntiargumentit ennakkomarkkinointia ajatellen. Sitä lähdemme suunnittelemaan yhdessä parin viikon päästä.

Tontin tsekkauksen jälkeen ajoimme Lielahteen second hand lastenvaate ja -tarvikeliikeeseen Vadelmatarhaan. Siellä juttelimme tulevista yhteistyökuvioista ja siitä, kuinka Janne voisi auttaa Vadelmatarhaa saamaan lisää asiakkaita Tampereen alueelta. Myös Vadelmatarhaan tulee Jannen esitteitä esille, jotta lapsiperheet saisivat tietoa Jannen mahdollisuuksista auttaa kodinvaihdossa.

Päivä olikin siinä vaiheessa jo sen verran pitkällä, että siirryimme kohti keskustaa lounaalle bar bistro Fabriciin, minne Janne oli sopinut seuraavan tapaamisen. Matkalla Fabriciin Janne ehti soittaa kolme puhelua asiakkaille ja sopia mm. kaupantekotilaisuuden. Fabricissa meillä oli pieni hetki aika hengähtää, kerätä ajatukset ja syödä. Oli erinomaisen hyvää ruokaa. Suosittelen. No juu. Lounasväsymystä ei paljoa ehtinyt potemaan kun paikalle saapuivat Jannen kollegat Janne Suoniemi ja Sami Nyman. Sen enempää en kerro, mitä kaikkea jännittävää palaverissa puhuttiin, mutta Jannen kollegat toivoivat, että heistä puhuttaisiin nimikkeillä ”menestynyt komea liikemies” tai ”uhkapelailevat välittäjät”. Voitte itse miettiä kumpi kuvaus osui heihin paremmin. Vai kumpikin.

Loppupäivän aikana luvassa oli hankintakäyntejä, joista yhteen sain luvan osallistua ihan paikan päällä. Itseäni jännitti paljon tai lähinnä pelkäsin, että omalla läsnäolollani jotenkin estäisin Jannea saamasta toimeksiantoa. Pelko oli aivan turha. Koko päivän aikana kaikesta eniten olin vaikuttunut siitä, kuinka lämmin, asiantunteva ja karismaattinen Janne on asiakastilanteissa. Kunpa itsekin joskus oppisin saman taidon.

Illalla Janne heitti minut Huomin toimistolle Tampellaan ja jatkoi vielä itse matkaa kahteen eri paikkaan. Lähtiessäni kysyin vielä Jannelta, että onko kaikki päivät tällaisia, yhtä pitkiä ja monipuolisia. Janne totesi, että tämähän oli tosi rauhallinen päivä kun ei ollut kuin muutama palaveri ja muutama hankintakäynti, yksityisnäyttö ja kotiinkin pääsee jo kahdeksan maissa. Niinpä. Tekijät on erikseen.

-Hansku Vihervaara-